Kanelkrans - før |
Kanelkrans - etter |
5 dl melk
100 g margarin
50 g gjær (til søt bakst,helst)
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
Ca. 700 g (12 dl) hvetemel
-Smelt margarin. Tilsett melk og varm opp til ca. 37 grader. Bryt opp gjær i bakebollen. Slå over melkeblandingen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme og mel. Slå deigen fort sammen. Dekk til, og la deigen heve til dobbel størrelse (lun plass i ca. 30 min.). Nå kan den bakes ut til det man ønsker - boller, skolebrød, kringler etc.... Lykke til! :)
PS:Min erfaring er at etterhevinga er noe av det viktigste. Ha tålmodighet og la bakverket heve på en lun plass under tørkle i minst 30 min. Da blir de gode og luftige... Avkjølinga betyr også mye. Legg bollene, eller det du har stekt, på rist og la det avkjøles under tørkle. Gjærbakst liker ikke kald trekk.... :)
Ser godt ut, kanskje jeg skal bake til guttene mine en regnværsdag??
SvarSlettJa,den ble veldig god og luftig. Fikk mye skryt for den av alle sammen. Tror alle guttene dine (som går på fast føde,da...) hadde satt pris på en sånn. :)
SvarSlett