Hei!

Så koselig å se deg her!

Legg gjerne igjen kommentarer :)



søndag 26. juni 2011

Søndagsmiddag - lavkarbo (+)

Jeg har hentet litt inspirasjon rundt omkring og fått tips om denne retten. Jeg har modifisert den slik at den passer til hele familien vår. Det innebærer bl.a. at far i huset i dag faktisk fikk noen ovnsstekte potetbåter ved siden av..  Dette er en sikker vinner uansett hva man kaller det! :)
Kjøttbrød:
En pakke kjøttdeig (400 g), blandes først med 2 ts salt til en seig masse. Ta oppi litt fløte (2-3 ss), ett egg, finhakket chili, ett fedd presset hvitløk. Bland godt sammen og la stå 10 min. Form deigen til et lite brød og legg i en smurt ildfast form. Lag en "grøft" på langs og fyll denne med litt pesto og osteterninger (mozzarella, Norvegia....). Tett igjen og pakk godt sammen. Bruk gjerne litt vann på hendene hvis deigen er klissete. Dryss gjerne over pinjekjerner. På hver side av brødet legges halve løkringer og cherrytomater delt i to. Stek i ovn på 200 grader i ca. 45 minutter.
Blomkålkrem:
Del en liten blomkål i små buketter, som kokes møre i litt lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med en "stapper", til massen har ønsket konsistens. Jeg syns den er best litt grov. Ha oppi finhakkede soltørkede tomater, og ha gjerne oppi litt finhakkede ferske urter (basilikum,persille...). Bland inn crème fraiche eller seterrømme til massen får ønsket konsistens. Smak til med salt og hvit pepper.
Det smaker godt med en littt crispy grønn salat til.....  Lykke til!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar